Getallen en cijfers

Geschreven door: Lean Brugmans

๎‚
๎ฅ
๎€ฅ

27 juni 2022

Getallen…. cijfers….

Vroeger had ik er nooit zoveel mee…

Op de lagere school was rekenen niet mijn hobby….

En aan wiskunde op de middelbare school had ik al helemaal een broertje dood…

Ik wist dan ook zeker dat ik nooit op een kantoor wilde gaan werken…

Ik wilde kleuterjuf worden… of vrachtwagenchauffeur..๐Ÿ˜Š..

Prachtig… ik kijk weinig tv maar Meiden die Rijden daar ga ik altijd ff voor zitten.

Maar het liep anders en ik kwam toch op een kantoor terecht…

Wel een kantoor waar veel chauffeurs kwamen… dus dat maakte het zeker een stuk leuker…

Jaren terug was ik op een avond waar iemand vertelde over getallen… en dat een geboortedatum je heel veel over iemand kan vertellen…. dat leek mij een sterk verhaal maar het maakte mij wel nieuwsgierig en ik besloot eens te gaan luisteren..

De beste man zei dat ik met mijn kantoorbaan net “de paashaas bij de kerststal” was… en dat dat dus helemaal niks voor mij was…

En waar ik op dat moment de man een soort van voor gek verklaarde ben ik er de afgelopen jaren achter gekomen dat hij echt helemaal gelijk had…

Een “standaard’ kantoorbaan is niks voor mij… maar op een kantoor waar wat te beleven is… en de hele dag wat reuring is door chauffeurs die ff binnen komen vallen voor een papier of voor het een en ander.. en meteen een bakje koffie en ff buurten…

DAT maakt het leuk voor mij en daar tussen voel ik me prima thuis..(dank jullie wel -oud-collega’s๐Ÿ˜‰)..

Dus ging ik een jaar of wat geleden ook maar eens workshop volgen over getallen…want daar wilde ik ook wel eens meer over weten..

Op die eerste dag zat ik naast een kleuterjuf… zij wist al wat meer over getallen en vertelde dat ze standaard een papiertje in haar portemonnee had met de basisbetekenis van alle getallen.

En aan het begin van elk schooljaar “rekende” ze alle kinderen uit en dan wist ze al voor een heel groot deel hoe kinderen in elkaar zaten.

Dat vond ik zo bijzonder.

Zou het zo simpel zijn?

En ja.. zo simpel kan het zijn… de numeroloog zegt ook altijd.. “als jouw kind geen mentale getallen heeft, kun je het laten studeren zoveel je wilt… maar dan ik je bijna verzekeren dat het daar niet gelukkig van gaat worden”… en nog veel meer… ๐Ÿ˜Š

Dus ondertussen hebben de getallen een steeds grotere rol in mijn leven gekregen….als ik ergens een geboortedatum hoor beginnen de radaren in mijn hoofd meteen te draaien..

Gisteren kreeg ik een appje van iemand die oma was geworden… en dan ga ik meteen aan het rekenen… dat is dus een 11 kind… met veel humor… zelfstandig…. gezellig…en het zal ook veel vrijheid in het leven nodig hebben…

Vorige week sprak ik een meisje wat eerder bij mij was geweest omdat ze vaak hoofdpijn had… steeds vaker vraag ik dan ook naar een geboortedatum omdat dat vaak al meteen heel veel over iemand zegt.

Ze worstelde met haar keuze voor een vervolgopleiding… ze zou zelf wel iets met psychologie willen gaan doen maar dat werd haar afgeraden…

Toen zei ik haar dat dat gezien haar getallen wel bij haar zou passen, dat vond ze heel leuk om te horen, en daar wilde ze dan wel meer over weten๐Ÿ˜Š, want de opleiding leek haar wel erg leuk om te doen.

Dus heb ik haar wat meer uitgelegd en laten zien.

En afgelopen week vertelde ze dat een verslag had moeten maken waarom ze toch voor deze opleiding ging kiezen, en toen had ze gezegd dat “dat dat volgens haar getallen echt iets voor haar zou zijn en dat dat haar blij zou maken”…

Ze was er zelf heel blij mee, en opgelucht dat de knoop nu doorgehakt was!

En daar word ik dan weer blij van ! ๐Ÿ™๐Ÿ˜Š

Doe jij ook wat je blij maakt?

Nee?

Zonde !

Heb je geen idee wat je dan blij maakt ?

Laat eens naar je getallen kijken… er kan zomaar een nieuwe wereld voor je opengaan !

Gerelateerde berichten

Woensdagmiddag

Woensdagmiddag

In de kantine Hij had chocoladebollen meegebracht omdat hij die dag weer een jaar ouder was geworden. Hij keek er niet...

Lees meer
Juni ย 

Juni ย 

Juni De 6 maand  De 6 Een kruising tussen; Florence Nightingale Moeder TheresaMien Dobbelsteen En...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This