Getallen en cijfers

Geschreven door: Lean Brugmans

3 mei 2024

Getallen…. cijfers….

Vroeger had ik er nooit zoveel mee… op de lagere school was rekenen niet mijn hobby…. en aan wiskunde op de middelbare school had ik al helemaal een broertje dood…

Ik wist dan ook zeker dat ik nooit op een kantoor wilde gaan werken… ik wilde kleuterjuf worden… of vrachtwagenchauffeur..😊..

Prachtig…

Ik kijk heel weinig tv maar voor Meiden die Rijden maak ik altijd een uitzondering… heerlijk om naar te kijken !

Het liep een tikkeltje anders en ik kwam toch op een kantoor terecht… wel een kantoor waar veel chauffeurs kwamen… dus dat maakte het zeker een stuk leuker…

En jaren terug was ik op een avond waar iemand vertelde over getallen… en dat een geboortedatum je heel veel over iemand kan vertellen…. dat leek mij een sterk verhaal maar het maakte mij wel nieuwsgierig en ik besloot eens te gaan luisteren..

De beste man zei dat ik met mijn kantoorbaan net “de paashaas bij de kerststal” was… en dat dat dus helemaal niks voor mij was…

En waar ik op dat moment de man een soort van voor gek verklaarde ben ik me er de afgelopen jaren verder in gaan verdiepen en er achter gekomen dat hij echt helemaal gelijk had…

Ongelooflijk wat getallen laten zien

Ik blijf me hier nog altijd over verbazen..

Een “standaard’ kantoorbaan is ook echt niks voor mij… maar op een kantoor waar wat te beleven is… en de hele dag wat reuring is door boeren of chauffeurs die ff binnen komen vallen voor een papier of voor het een en ander.. en meteen een bakje koffie en ff buurten…

DAT maakt het leuk voor mij en daar tussen voel ik me dan ook prima thuis…

Dus ging ik een jaar of wat geleden ook maar eens workshop volgen over getallen…want daar wilde ik ook wel eens meer over weten..

Op die eerste dag zat ik naast een kleuterjuf… zij wist al wat meer over getallen en vertelde dat ze standaard een papiertje in haar portemonnee had met de basisbetekenis van alle getallen.

Aan het begin van elk schooljaar “rekende” ze alle kinderen uit en dan wist ze al voor een heel groot deel hoe kinderen in elkaar zaten.

Dat vond ik zo bijzonder.

Zou het zo simpel zijn?

En ja.. zo simpel kan het zijn… numeroloog Gerrit zegt ook altijd.. “als jouw kind geen mentale getallen heeft, kun je het laten studeren zoveel je wilt… maar dan ik je bijna verzekeren dat het daar niet gelukkig van gaat worden”… en nog veel meer… 😊

Dus ondertussen hebben de getallen een steeds grotere rol in mijn leven gekregen….

Bij alles denk ik in getallen…

En als ik ergens een geboortedatum hoor beginnen de raderen in mijn hoofd meteen te draaien..😄

Een datum zegt meteen zoveel over hoe iemand in elkaar zit..

Gisteren sprak ik iemand wiens dochter niet lekker in haar vel zat… dan vraag ik naar een geboortedatum en vertel er dan wat over.. meteen was het heel herkenbaar en werd het ook meteen duidelijk waarom er een en ander niet lekker liep…

En kan er dus ook gericht aan gewerkt worden..

Vorige week sprak ik een meisje wat eerder bij mij was geweest omdat ze vaak hoofdpijn had… steeds vaker vraag ik dan ook naar een geboortedatum omdat dat vaak al meteen heel veel over iemand zegt.

Ze worstelde met haar keuze voor een vervolgopleiding… ze zou zelf wel iets met psychologie willen gaan doen maar dat werd haar afgeraden…

Toen zei ik haar dat dat gezien haar getallen wel bij haar zou passen, dat vond ze heel leuk om te horen, en daar wilde ze dan wel meer over weten😊, want de opleiding leek haar wel erg leuk om te doen.

Dus heb ik haar wat meer uitgelegd en laten zien.

Een paar weken later vertelde ze dat een verslag had moeten maken waarom ze toch voor deze opleiding ging kiezen, en toen had ze gezegd dat “dat dat volgens haar getallen echt iets voor haar zou zijn en dat dat haar blij zou maken”…

Ze was er zelf heel blij mee, en opgelucht dat de knoop nu doorgehakt was!

En daar word ik dan weer blij van !

Doe jij ook wat je blij maakt?

Nee?

Zonde !

Heb je geen idee wat je dan blij maakt ?

Laat eens naar je getallen kijken…

er kan zomaar een nieuwe wereld voor je opengaan !😉😊

Gerelateerde berichten

Mei 

Mei 

De 5 maand De 5 is in de basis het getal van vrijheidVrijheid in de breedste zin van het woordOp alle gebieden...

Lees meer
April

April

De 4 maand De 4 Het werkgetal Van logisch en praktisch Van mouwen omhoog,  aanpakken en...

Lees meer

0 reacties

Pin It on Pinterest

Shares
Share This